Program i lokacije

Kreni cestom vinskih užitaka

Treće izdanje nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, popularni festival VIA VINO poziva posjetitelje na nezaboravne lokacije u pratnji vrhunskih vina i autohtonih jela Zagrebačke županije.

Novi festivalski program nikada nije bio bogatiji.

Open-air koncerti poznatih izvođača, nagrađivana vina, autorski kokteli i modna revija pod zvijezdama samo su dio programa najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske!

* Festival VIA VINO je besplatan za sve posjetitelje uz obaveznu prijavu putem e-maila viavino@visitzagrebcounty.hr. Prilikom dolaska, naplaćuje se povratna kaucija za čaše, koja će vam biti vraćena prilikom povrata neoštećenih čaša. Jela i pića naplaćuju se prema konzumaciji po popularnim festivalskim cijenama.

VIA VINO 2023 najava

* Festival VIA VINO je besplatan za sve posjetitelje. uz obaveznu prijavu putem e-maila viavino@visitzagrebcounty.hr

Petak, 22.09.2023

Večer tartufa x Damir Kedžo @VIA VINO

Turopoljski Lug I Lugarnica Čardak

Lov na tartufe i koncert Damira Kedže

Ne propustite priliku da doživite istinsku čaroliju Turopoljskog luga na prvom vođenom putovanju u sklopu VIA VINO festivala! Okupljanje sudionika zakazano je za petak, 22. rujna, u predivnoj Lugarnici Čardak, gdje ćete se upoznati s fascinantnom pasminom Lagotto Romagnolo, poznatom po svojim tragačkim sposobnostima. Ovdje će započeti vaša potraga za crnim tartufima, uz mogućnost sudjelovanja u kratkoj edukaciji o lovu na tartufe, a avantura kreće u 18:00 sati.”

No, to je samo početak! Prva večer festivala nudi i glazbeno iznenađenje u šumskom okruženju, zahvaljujući talentiranom glazbeniku Damiru Kedži. Koncert pod krošnjama počinje u bajkovitoj Lugarnici Čardak u 19:00 sati, obećavajući spektakularnu atmosferu koju ćete dugo pamtiti.

Uživajte u degustaciji nagrađivanih pjenušavih i egzotičnih jantarnih vina Zagrebačke županije, a za ljubitelje koktela pripremljene su originalne recepture, uključujući i koktel s crnim tartufom.

Vaša gastronomska iskustva također su naš prioritet. Prva večer festivala VIA VINO zadovoljit će i najzahtjevnija nepca s ponudom jela kao što su gyoze punjene mesom turopoljske svinje i popularni bao bunsi s tradicionalnom kotlovinom.

Spremni ste za nezaboravno putovanje kroz prirodu i čaroliju najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske? Pridružite nam se na VIA VINO festivalu i budite dio ovog jedinstvenog iskustva!

Program:

Vrijeme

Lov na tartufe 18:00 h
Koncert i večernji program od 19:00 h

Nastup Damira Kedže

Početak u 19:00 h

Hrana & piće

Pjenušci i jantarna vina Zagrebačke županije
Autorski kokteli
Gyoze punjene mesom turopoljske svinje i popularni bao bunsi s tradicionalnom kotlovinom

Subota, 30.09.2023

POPUNJENO I Modna revija Zorana Mrvoša x Meritas & ansambl Jane @VIA VINO

Kurija Modić-Bedeković I Donja Lomnica

Posjetite legendarno imanje Modić-Bedeković i uživajte u bezvremenskoj modi uz rosé vina i pjenušce

U subotu, 30. rujna, VIA VINO vas poziva na jedinstveno događanje koje spaja umjetnost, modu i naravno, vina, pod zvjezdanim nebom.

Posebna VIA VINO večer održat će se na predivnom imanju Kurije Modić-Bedeković, jednom od najvrjednijih primjera graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske.

Zoran Mrvoš, jedan od naših najistaknutijih modnih dizajnera, predstavlja kolekciju inspiriranu sestrama Bedeković, Milki i Vilmi, koje su živote posvetile umjetnosti, kulturi i obrazovanju. Baš poput ovih legendarnih žena, Zoranova moda postaje bezvremenska i predstavlja simbol ženske snage.

U ovoj čarobnoj večeri, zvukovi glazbe nadopunjuju izbor odabranih rosé vina i pjenušaca, upareni s biranim bezvremenskim jelima iz zagrebačkog kraja. Ansambl Jane, prepoznat po svojim ne samo glazbenim već i osebujnim kostimima inspiriranim tradicionalnom narodnom nošnjom Turopolja, uvodi nas u glazbeni dio programa. Kako bi ovo nezaboravno iskustvo potrajalo što dulje, moćan duo grupe Meritas preuzima glazbenu pozornicu.

U ovoj legendarnoj VIA VINO večeri s modnim potpisom,vino, glazba i umjetnost postaju bezvremenske, kao i najpoznatije stanovnice kurije. 

Program

Vrijeme

Početak 18:00 h
Koncert i večernji program od 19:00 h

Nova kolekcija Zorana Mrvoša

Modna revija počinje u 18:00 h

Nastup Meritas & Jane

Koncert počinje u 19:00

Hrana & piće

Ružičasta vina i pjenušci Zagrebačke županije
Autorski kokteli
Autohtona jela

Petak, 06.10.2023

Kraljevski vinski party x DJ Jurki @VIA VINO

Vinarija Puhelek-Purek I Sveti Ivan Zelina

Putovanje kroz kraljevski svijet vina - doživite spoj tradicije i suvremenosti Prigorja u srcu vinarije Puhelek-Purek!

Pripremite se za jedinstvenu vinsku avanturu koja će vas odvesti na putovanje kroz okuse i arome koje se ne mogu doživjeti nigdje drugdje. Vinarija Puhelek-Purek, dobitnik Decanterove zlatne nagrade i priznata na svjetskom nivou, domaćin je treće VIA VINO večeri u kojoj povezujemo vrhunska vina, nevjerojatnu atmosferu i glazbene ritmove koji će vas provesti kroz noć.

Dragulj Prigorja, vinska sorta kraljevina, dostupna je samo na ovoj posebnoj vinskoj cesti. Otkrijte njezine čarolije i uživajte u jedinstvenom okusu koji će vas očarati.

Ali to nije sve! Pripremili smo za vas izbor koktela, pjenušce i nezaboravnu večer na otvorenom. DJ Jurki, poznat po modernim taktovima, stvorit će glazbenu kulisu koja će vas provesti kroz ovu kraljevsku noć.

U ponudi jela su kreativni zalogaji s potpisom Zagrebačke županije. Pripremite se za nove doživljaje tradicionalnih okusa i uživajte u večeri koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Ne propustite priliku biti dio ove posebne VIA VINO večeri koja će vas odvesti na vinsko putovanje iz snova.

Program

Vrijeme

Početak 18:00 h

Hrana i piće

Pjenušci i mirna vina Zelinske vinske ceste
Izbor koktela
Interpretacija tradicionalne kuhinje Zagrebačke županije
Party snacks

Subota, 14.10.2023

Velika završnica u vinariji Dobra berba x Filip Rudan @VIA VINO

Vinarija Dobra berba I Plešivica

Velika završnica VIA VINA: open-air koncert Filipa Rudana na Plešivičkoj vinskoj cesti!

Pripremite se za vrhunac ovogodišnjeg VIA VINA, sunčanu subotu 14. listopada počinjemo dnevnim tulumom od 13 sati na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba 

VIA VINO subotu započinjemo u 13 sati, a glazbu će nam puštati DJ Mirza od 15 sati. Za večernji spektakl, pripremili smo open-air koncert Filipa Rudana!

Plešivica upravo dobiva prvu pjenušavu vinsku cestu u Hrvatskoj, i taj ekskluzivan detalj čini našu večer još posebnijom. Uz hvaljene pjenušce i vina, kušajte autorske koktele i uživajte u jelima inspiriranim tradicijom i autohtonim namirnicama.

Subotnji izlet na čarobnu Plešivicu obećava nezaboravno zatvaranje ovogodišnjeg VIA VINO festivala. Provjerite zašto je VIA VINO najljepši vinski festival kontinentalne Hrvatske!

Program:

Početak

Okupljanje sudionika od 13:00 h

DJ Mirza

15:00 h

Open-air koncert Filipa Rudana

18:00 h

Hrana & piće

Pjenušava vina prve vinske ceste Hrvatske posvećene upravo pjenušcima
Izbor koktela
Interpretacija tradicionalne kuhinje Zagrebačke županije
Finger food